Guide: låna till mobiltelefon

I dagens samhälle används mobiltelefonen till allt. Räkningar, ID-verifiering, kommunikation, spel och information är bara några av många saker som de smarta telefonerna kan användas till. Det gör även att mobilerna kostar en hel del. För att finansiera köpet av en ny telefon väljer därför allt fler att låna pengar. Att låna pengar medför alltid en viss risk och du bör vara säker på att du har möjlighet att betala tillbaka lånet. I den här guiden hittar du användbar information när du vill låna pengar till en mobiltelefon.

Vilken typ av lån passar bäst till mobiltelefonen?

De flesta som lånar pengar för att köpa en mobiltelefon lånar små summor, oftast ett par tusenlappar. Det mest lämpliga lånet för små belopp är snabblån. Det är ett privatlån med kort återbetalningstid. Det är lätt att ansöka om denna typ av lån online och du får svar mycket snabbt. Oftast sker utbetalningen av lånet kort efter ett godkänt låneerbjudande. Snabblån har dock ofta hög ränta och därför är det viktigt att jämföra olika alternativ innan. Då kan man ta ett lån hos Lånakuten utan att påverka kreditvärdigheten. När du lånar pengar görs en kreditupplysning på dig för att säkerställa att du kan betala tillbaka lånet. Det vanligaste kreditupplysningsföretaget är Upplysningscentralen (UC). Utan UC innebär att du tecknar ett lån där ett annat kreditupplysningsföretag än UC genomför kreditupplysningen. Det gör bland annat att det är lättare att beviljas lån och du får lägre ränta. Det påverkar inte heller din kreditvärdighet eller UC-score. Hos Lånakuten kan du jämföra olika lån utan UC och hitta det som är billigast för dig.

Viktigt att tänka på

Du bör alltid tänka igenom ditt val att låna pengar oavsett vad du lånar till. En mobiltelefon är ofta nödvändig för privatlivet såväl som jobb, men du bör fråga dig själv om du behöver just den senaste modellen eller de dyra funktionerna. Om du anser att det är berättigat att låna pengar till att köpa en mobil bör du fundera på hur mycket pengar du behöver låna. Det bästa är såklart att låna så lite som möjligt för att inte riskera onödigt hög skuldsättning.

Jämför alltid olika lån och villkor för att garantera att du väljer det som passar dig bäst. Kostnaden för lånet är räntan och den varierar beroende på lånebeloppet, återbetalningstiden och din kreditvärdighet. Var även noggrann med att kontrollera om det förekommer några dolda avgifter. Räntan för snabblån utan UC är högre än lån med säkerhet och därför är det extra viktigt att du kollar upp kostnaderna hos de olika långivarna.

Sist men inte minst bör du försöka betala tillbaka skulden så snabbt du kan. En kortare återbetalningstid ger en lägre totalkostnad eftersom du betalar ränta under en längre period. Innan du ansöker om lån ska du vara säker på att du kan betala tillbaka lånet inom den angivna återbetalningstiden.

mts_magxp