Fixa mobiltelefon

Det är inte lätt att komma till Sverige och upptäcka att den mobiltelefon som jag hade sedan tidigare inte alls funkade. Jag var tvungen att fixa en ny mobil, vilket jag upptäckte att det inte var lätt.

Först och främst gällde det att kunna bestämma sig för vilken telefon jag skulle köpa och skulle det vara med eller utan abonnemang. För en fattig student är det inte så lätt att bara gå ut och köpa vilken mobiltelefon som helst.

Jag tog mig ut till ett företag som säljer många olika märken och som erbjöd mobiler både med och utan abonnemang. Det tyckte jag var mycket smidigt och dessutom var det en duktig försäljare som hade tålamod med alla mina frågor.

Jag är den typen som vill veta så mycket som möjligt om produkten innan jag köper den. Men jag hade tagit mig tid innan och funderat på vad jag skulle använda mobilen till och så vidare. Då kom jag fram till att telefonen skulle ha en stor skärm, bra kamera och framför allt lätt att ringa och sms:a från.

Efter mycket frågande och jämförande så blev det till slut en ny iPhone 7 Plus som jag köpte och fick dessutom ett mycket bra abonnemang på köpet så att säga. Allt detta för en riktigt hyfsad månadskostnad dessutom, som mina föräldrar hjälper till med att betala, tack och lov!

Det roliga med att skaffa sig en ny teknikgrej är att det är alltid lika kul och spännande att sätta sig ner och provar sig fram och hitta alla finesser, funktioner och annat trevligt som grejen kan göra. Jag började med att lägga in alla kontakter och ladda ner appar som jag kan tänka mig behöva under min tid här i Sverige. Så nu lär jag inte ha tråkigt i alla fall!

mts_magxp