Mobilens framsteg

En sak har jag funderat på. Vad hade vi varit utan mobiltelefoner i dagens läge? Du möts av dem över allt eftersom folk mer eller mindre har dem alltid i sina händer. Mobiler har ju egentligen inte funnit så många årtionden, men det känns som en evighet.

Men att kunna kommunicera trådlöst har funnits redan sedan 1940-talet, fast det är ju inte alls lika tekniskt som det är numera. Internet har faktiskt också underlättat en hel del. Det var först på 1980-talet som de första mobiltelefonerna kom och då kan vi snacka om att de var stora.

Telefonerna kunde du inte stoppa i fickan precis, utan de var så stora som typ en attachéväska och vägde ett visst antal kilo. Framför allt var det bara de som hade mycket pengar som kunde köpa dem.

Därefter utvecklades mobiltekniken i en rasande fart för att till slut se ut och ha de funktioner som mobiltelefonerna har nu. Jag tycker det är väldigt fascinerande att kunna se tillbaka för att se vilka framsteg som har gjorts under åren lopp. Dessutom tror jag att vi inte ens har sett slutresultatet än. Det kanske slutar med att du opererar in något i huvudet för att sedan kunna ringa, vem vet?

Teknik är spännande och framför allt inom mobiltelefoni och det är alltid lika fängslande att läsa och testa nya roliga funktioner, tillbehör med mera, som kommer ut på marknaden. Jag kan sitta flera timmar bara för att prova mig fram, vilket tyvärr sätter sina spår på mina studier ibland.

Jag är i alla fall glad att det har skett sådana framsteg inom mobiltelefonin. För det gör att jag utan några som helst problem kan ringa min mamma, pappa eller kompisar i mitt hemland, utan att det kostar mig en enda krona.

Detta tack vare de olika sätten som finns som har gratistjänster för telefoni, som bland annat Skype, Messenger och Whats up! Dessa möjligheter gör att jag slipper ha alldeles för mycket hemlängtan!

mts_magxp