Minnet i mobiltelefonen räcker inte till

Jag tycker det är spännande att ladda ner olika appar och spel för att kunna sysselsätta mig mellan tentorna och alla läxor som jag har. Det är en perfekt avkoppling för hjärnan och gör att jag kan ta tag i mina studier med förnyade krafter. Visserligen har jag en tendens att glömma bort vad jag skulle göra sedan, när jag har fastnat i ett spel eller i en app. Men tack och lov händer det inte så ofta.

Efter ett tag så upptäckte jag att mitt minne i min mobiltelefon inte räckte till, fast jag har stor lagringskapacitet i den. Men då fick jag tipset att jag skulle ta och kontrollera alla appar och spel för att se hur mycket plats de tog. Wow, det var ju inte klokt vad vissa av dessa funktioner tog upp en massa minne.

Därför började jag rensa bort de spel och appar som jag inte använde, de tog ju bara upp en massa onödig plats. Dessutom raderade jag gamla sms, för vissa av dessa går det alldeles väl att klara sig utan, men inte de från mamma och pappa. De sms:en är mysiga att läsa när hemlängtan är för stor.

Något som också tar mycket av lagringskapaciteten är bilder och ett bra knep innan man raderar fotografierna från telefonen är att spara dessa på olika typer av molntjänster. Det gör att man har korten kvar, men inte behöver ha dem i mobilen. Praktiskt!

Det som jag tyckte var ett av de mest effektiva sätten att få mer minne i mobilen, var att rensa min historik och vilka webbplatser som jag hade besökt. Det tog lite tid eftersom jag var tvungen att logga in på alla sajter igen, men det är ett perfekt sätt att få mer lagringsplats i telefonen.

Dessa tips har jag haft mycket nytta av och numera behöver jag aldrig tänka på om jag har ett minne som räcker till eller inte.

mts_magxp