Problem med mitt mobilbatteri

Något som jag tycker är en nackdel ibland, är att mitt mobilbatteri laddas ur väldigt fort. Då var det en kompis till mig i skolan som gav mig riktigt bra tips vilket jag verkligen har haft nytta av ett flertal gånger.

Det är ett gissel med alla de teknikprylar som drar ström och det är bara att inse att utan ström är prylen oanvändbar, vilket gör att du är strandad för ett par timmar. Fy katten, det är inte roligt!

Kompisen sa att något som verkligen slukar batteritid är alla appar som man har laddat ner. För det är vissa appar som drar extra mycket ström och det går att justera i vissa fall. Ytterligare en strömtjuv som finns på mobilen är ljusstyrkan. Det räcker med att sänka ljusstyrkan till hälften eftersom iPhone har rätt så kraftigt ljus från början och det gör verkligen nytta.

Ett bra knep som jag upptäckte och har verkligen sparat telefonens batteri var att ha ett snabbare autolås. Det ger större effekt än vad du tror och jag märkte en stor skillnad i alla fall. Jag tänkte inte på hur ofta jag tog fram mobilen för att kolla om jag hade fått mejl från mina kompisar eller från mina föräldrar från mitt hemland. Dessa tillfällen är verkligen batterislukande eftersom det tar en stund innan telefonen går i vila, om du inte har förkortat tiden givetvis.

Det som har varit mest effektivt på min iPhone var att jag stängde av alla bakgrundsuppdateringar och apparnas GPS-tjänst. I och med att jag gjorde det, fick min telefon mer integritetsskydd också, vilket innebär att apparna inte hela tiden håller koll på var jag befinner mig.

Alla dessa tips har verkligen sett till att min batteritid på min mobil har blivit betydligt bättre och jag slipper bli irriterad hela tiden.

mts_magxp