Mobilens funktioner

Jag tycker det är så otroligt spännande med min nya mobil eftersom den har massor av funktioner, som jag, om jag ska vara ärlig inte kommer att använda, men är coola att ha. Det är egentligen otroligt vad det går att göra med dagens telefoner, det är nästan som att du har ett kontor på fickan.

De grundläggande sakerna finns där, som att du kan ringa och ta emot samtal, sms:a och komma ut på internet. Men en mobil är ju så mycket mer idag, bland annat att du kan ta riktigt snygga bilder och filma vad du vill, samtidigt som säkerheten har fått sig en extra puff genom sin fingeravtrycksläsare.

Sådana grejer tycker jag är riktigt kul. Något som jag riktigt blir fascinerad av är att det finns olika finesser som jag kanske inte har så stor nytta av, men ändå riktigt spännande att ha. Till exempel alla sensorer jag har i min telefon. Sensor för: barometer, gyro som har tre axlar, avstånds- och omgivande ljussensor och accelerometer. Vissa av funktionerna vet jag knappt vad det är för något, men ändå rätt tuffa.

Något som imponerar mig, är hur bra kvalitet det blir på mina foton. I och för sig så är det en 12 megapixlar kamera jag har, men ändå. Att en telefon jämfört med en vanlig digitalkamera kan ta likvärdiga bilder är ändå överväldigande.

Dessutom när jag filmar finns det en optiskt stabilisering för bilden och en mycket bra zoom. Perfekt när jag ska filma närbilder. Det roliga är att när jag sedan spelar upp filmen så kan jag använda ett slowmotionläge, vilket blir en riktigt cool effekt samtidigt som ljudets brus reduceras, vilket jag tycker är fantastiskt!

Som du säkert förstår skulle jag kunna skriva i flera timmar om min suveräna mobiltelefon. Jag är väldigt nöjd med den i alla fall och upptäcker fortfarande nya finesser på mobilen vilket är riktigt spännande!

mts_magxp