Mobiltelefoner

Idag finns en otroligt stor mängd smartphones att välja på och det är kanske inte alltid lätt att veta vilken som har bäst kvalitet. Bland de största tillverkarna hittar vi Apple, Samsung och Asus men också andra stora företag som LG, Sony, HTC och Huawei med flera. För de flesta är mobilen väldigt viktig både på jobbet och fritiden men ibland är olyckan är framme och du kommer att behöva reparera telefonen väldigt snabbt. Dessutom kan saker gå sönder i en mobil som inte orsakats av en olyckshändelse som att kameran plötsligt slutar fungera, batteriet blivit trött och håller inte laddningen eller att gps slutat fungera. För många är det inte ekonomiskt möjligt att skaffa en ny mobil när något händer. Att lämna in mobilen för reparation kan bli oerhört dyrt om det inte finns försäkring eller garanti som täcker kostnaden.

Den som är händig, gillar elektronik och tekniska prylar kan faktiskt reparera mobiltelefonen själv. Det kommer att spara väldigt mycket pengar och det går betydligt snabbare än om du lämnar in mobilen för reparation. Om din telefon gått sönder finns det många företag online med mobilreservdelar och verktyg som kan hjälpa dig. Många tror att det är komplicerat att reparera en mobil men vanligtvis är det inte så svårt. Det är smidigast att handla det du behöver online hos företag när du till exempel behöver ett nytt mobilbatteri för att fixa mobilen. När du handlar online kan du i lugn och ro gå igenom sortimentet av delar och verktyg som du kommer att behöva, lägga in en beställning, betala och få det hela snabbt skickat till dig .

Företag online säljer mobildelar och verktyg samt erbjuder produkter till de flesta stora tillverkarna såsom såsom Apple, Samsung och Sony med flera. Online-företag erbjuder reservdelar och som exempelvis flexkablar, batteriluckor, hemknappar, baksidor, LCD-skärmar, touchglas, sidoknappar och elektronik samt verktyg eller hela verktygskit som du behöver och som passar din smartphone.

Kom ihåg att alla mobiler är olika och en del smartphones är enklare än andra att öppna och reparera. Ett bra tips är att först kontrollera att de delar du behöver finns. Du kan gärna söka på internet vad som gäller för att reparera din smartphone som exempelvis på PC för alla och ibland kan du hitta instruktionsfilmer på Youtube.

Om du fortfarande har garanti på din nya mobil bör du först kontrollera om garantin kommer att täcka en reparation eller inte innan du själv fixar problemet. När du skaffar en ny smartphone är det alltid häftigt med ny design. Nu finns till exempel bakstycken i böjt glas vilket är väldigt snyggt och funktionellt men som kan tappas lätt om man exempelvis tar fram mobilen i hast. Fördelen är att detta bakstycke ger förbättrad wifi och mobil mottagning än metallskal. Problemet uppstår dock om bakstycket går sönder och du behöver skaffa ett nytt böjt glas skal. Det kan vara svårt att få tag på delen när det är alldeles ny design men framförallt kan det bli väldigt dyrt.

mts_magxp