Mobil och sport

Mobilen förknippas ofta med stillasittande, men den kan faktiskt vara en god träningspartner om man använder den rätt och eventuellt införskaffar lite mobiltillbehör. Genom appar kan den hjälpa till genom att ge bättre kontroll över träning och kost, medan man genom tillbehör kan optimera bekvämligheten och säkerheten av mobilen under tiden man tränar. Det kommer ständigt nya appar och tillbehör som förenklar vardagen och det gäller inte minst i idrottssammanhang, så det gäller att hålla sig uppdaterad om man gärna vill hoppa på nya funktioner efter hand som de dyker upp på marknaden. Nedan kommer därför några sportgynnande tips gällande mobilen att nämnas.

Appar för att hålla sig informerad och uppdaterad om sin aktivitet

En viktig del i träningssammanhang är att man håller koll på hur mycket man rört sig. Dels för att kunna motivera sig själv, dels för att få ärlig statistik, då det är lätt hänt att promenaden känns lite längre än den faktiskt var. I många moderna mobiltelefoner finns det redan träningsappar inlagda från operatören, som automatiskt räknar stegen man tar och där man även kan lägga in andra träningspass såsom cykling eller pilates för att nämna några. Det finns även andra appar som är mer inriktade på exempelvis kosten i kombination med träning.

Kombinera med aktivitetsarmband

För dem som vill ha mer exakta uppgifter om exempelvis puls och sömnmönster, kan ett smart, stilrent och praktiskt aktivitetsarmband vara en god investering för att maximera träningen. Dessa kan man ofta använda i kombination med sin smartphone, och man bör därför välja ett aktivitetsarmband som är kompatibelt med den mobil man har. Därutöver finns det bra tillbehör till mobilen i samband med träning, varav några är:

  • Midjeväska eller mobilhållare kring arm. Dessa accessoarer gör till exempel löpningen smidigare, då man slipper välja kläder utifrån hur många fickor de har. På så vis kan man förvara mobilen, nycklar och andra värdesaker säkert och nära kroppen ändå.
  • Vattentät mobilväska/påse. Om man utför sport i närheten av vatten och riskerar vattenstänk, så kan en vattentät mobilväska vara en god investering för att skydda den. Här finns det påsar som tillåter touch-funktion och som det även går att fotografera igenom.
  • Headset. Det finns särskilda headset som är avsedda för sportutövande. Däribland svettsäkra, trådlösa sådana, så man slipper trassla in sig i dem. Därutöver är det önskvärt med ett headset som sitter stadigt även under rörelse.
  • Skyddsglas. Hur bra träning än må vara, så är det lätt hänt att man tappar mobilen under tiden. Har man inte redan ordnat ett skyddsglas så är det en god idé att göra det. Detta bör de flesta med smartphones ha, i synnerhet modeller som har en tendens att lätt spricka vid fall.

På så vis kan mobilen hållas säker samtidigt som den hjälper till att öka den dagliga aktiviteten. Förhoppningsvis kan ovan nämnda tips på hjälpmedel underlätta och ge lite extra motivation i träningen.

mts_magxp