Mecka med mobilen

Jag läste en spännande artikel för ett par dagar sedan och den tilltalade mig verkligen. Detta eftersom den handlade om mobiltelefoner som man själv skulle kunna skruva isär, för att sedan sätta ihop igen. Snacka om att kunna återuppleva barndomen!

Den mobil jag läste om heter Fairphone 2. Den är som en vanlig androidtelefon som fixar det mesta och är modern, men inget utöver det vanliga. Perfekt för vanlig användning helt enkelt. Tillverkarna har skruvat ihop telefonen, istället för att limmas ihop som det görs i normala fall.

Det går att använda vanliga verktyg för att kunna plocka isär mobilen vilket kan vara praktiskt om kameran eller skärmen har gått sönder och då går det att köpa en ny reservdel på en speciell sajt. Fördelen är att det krävs inga förkunskaper inför att göra ett byte av den söndriga delen utan det räcker med sunt förnuft.

Nackdelen med Fairphone 2 är att den är rätt så dyr, så det passar inte för studenter eller andra som inte tjänar så mycket pengar. Dessutom är reservdelarna också rätt så dyra. Men jag tycker i och för sig med tanke på att livslängden förlängs med så pass många år, kan det kanske vara en idé att skaffa sig en sådan telefon.

Speciellt om man är en tekniknörd som jag. Jag hade kunnat tänka mig att skaffa mig en sådan telefon. Detta bara för att det tilltalar mitt teknikintresse men också att det är lockande för mig att jag kan skruva isär den för att byta ut prylar.

Det kan ju vara så att jag helt enkelt vill ha en bättre kamera och då kan jag bara skruva isär mobiltelefonen för att byta ut kameran utan några problem. Men jag tror inte att marknaden är så stor för den typen av telefoner, eftersom folk vill köpa nya mobiler och då helst den senaste modellen som har släppts på marknaden.

mts_magxp