Köpa ny mobil i gammal modell

Alla är vi olika när det är dags att köpa ny mobil. En del längtar till inköpet och chansen att uppgradera sin mobil, medan andra suckar när mobiltelefonen går sönder. Den sistnämnda mobilanvändaren brukar nämligen bara vilja ha något som fungerar, inte är allt för dyrt och som inte behöver ha de senaste funktionerna. Däremot vill dessa personer gärna ha en ny, ej begagnad mobiltelefon då chansen är större att den håller under många år.

Det känna sällan kul att plocka fram plånboken och välja en ny och dyr modell bara för att den gamla, fullt funktionsdugliga mobilen har gått sönder. Lösningen är dock ganska enkel, köp samma modell man tidigare provat eller hitta en annan lite äldre modell som fortfarande säljs som ny. Det finns helt enkelt inte någon mening med att köpa den allra senaste modellen om den senaste tekniken eller funktionerna inte intresserar användaren.

Spara pengar

Att spara pengar är troligen det sista majoriteten tänker på när det är dags att införskaffa en ny mobiltelefon. Det är en oundviklig utgift om mobilen har gått sönder, och desto tråkigare för den som inte direkt intresserar sig för den senaste, innovativa teknologin. Men står man och väljer mellan den senaste modellen av de mest populära märkena och en tidigare modell, kan det faktiskt innebära en besparing på flera tusenlappar om man väljer det sistnämnda alternativet. Väljer man dessutom samma modell som man tidigare haft, slipper man köpa en massa nya tillbehör då man kan använda de man redan har. Fördelarna med detta begränsar sig nämligen inte bara till plånboken. Tar man sig tid att jämföra lån, elavtal och försäkringar bör man definitivt skanna marknaden även när det är dags för mobilköp. Är man ute efter ett elavtal som följer elbörsens utveckling genom ett Rörligt elpris kan man här få en bra lösning på den biten.

Redan väl beprövad

Oavsett om man själv redan haft och testat mobilen, eller om man läst övervägande positiva recensioner om den, vet man att det är ett ganska säkert kort då mobilen kunnat testas under flera år. Med nya modeller kan det finnas nya operativsystem, funktioner eller annat som inte lever upp till förväntningarna. Har man redan haft samma modell tidigare slipper man dessutom vänja sig vid nya upplägg och funktioner.

Fortfarande möjligt att förnya sig

Även om man kör på samma modell en gång till, kan man förnya mobilen utseendemässigt då man ofta kan välja en annan färg än den man ursprungligen hade. Därutöver finns det alltid olika skal att välja bland, vilket även är ett utmärkt sätt att förnya mobilen då man kan skydda den mot skador på samma gång.

Den här lösningen passar utmärkt för den som inte är ute efter det senaste. För dem med ett stort intresse för teknikutveckling som vill ha de senaste funktionerna och den trendigaste modellen, är det desto svårare att skona plånboken vid köp av mobil.

mts_magxp