Välkommen

Jag är en utbytesstudent som studerar på Lunds universitet och kommer från USA. Mitt namn är Joey Smith och är 21 år, och gillar tekniska prylar. I USA bor mina föräldrar, Jim och Jane, plus mina två små syskon, Bill och Karen, i staden Jacksonville, Florida. Mina föräldrar har verkligen stöttat mig när jag bestämde mig för att blir utbytesstudent.

Det är alltid roligt och spännande att lära sig nya kulturer och träffa vänner. Min mamma har till och med svenskättlingar i sitt släktled sedan några generationer tillbaka. Det gör att det är extra fascinerade att få möjligheten att få komma till Sverige och studera.

Mitt intresse för teknik har jag fått från min pappa. Ända sedan jag var liten har jag varit med honom ute i garaget där han har hållit på med olika projekt. Pappa är duktig på att tillverka och uppfinna saker, som mamma har fått testa sedan. Ibland har några av dessa uppfinningar varit helt tokiga och drivit henne till vansinne.

För min egen del gillar jag att ta reda på hur olika tekniska pinaler fungerar. Förr kunde jag skruva isär saker och ting, bara för att se hur de fungerar. Tyvärr kunde jag inte sätta ihop alla igen, vilket pappa kunde bli arg på mig för, eftersom jag hade “lånat” en av hans teknikprylar. Så gör jag inte numera, utan nu koncentrerar jag mer på hur tekniken i de olika sakerna fungerar.

Därför var det extra spännande när jag skaffade min nya mobil när jag kom till Sverige. Den har verkligen roat mig många timmar, när jag har utforskat varje funktion och finess. Förutom att jag håller på med min telefon, så tycker jag om att läsa om teknik. Det gör jag dels via böcker som jag lånar på universitets förträffliga bibliotek, men den mesta informationen får jag via nätet.

Mina kompisar brukar kallar mig Tekniknörden, ett namn som jag är riktigt stolt över!

mts_magxp